Acupunctuur

Acupuctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd. Lichaam is geest, zeggen traditioneel Chinese geneeskundigen. Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

Wat is acupunctuur?
De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling met dunne naalden. De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan. Zo reguleert hij de energiestromen in uw lichaam, waardoor:
• Een betere doorstroom van energie ontstaat.
• Een energieblokkade verdwijnt.
de hoeveelheid energie toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat te weinig heeft de kwaliteit van de energie verbetert.

Tijdens de FysioPoint Druten behandeling gaat de energie in uw lichaam weer stromen. Dit gevoel wordt Qi genoemd en duurt maar even. De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten.

Steeds meer acupuncturisten maken gebruik van Electro-acupunctuur. Er wordt dan een stroompje op de naalden gezet. Afhankelijk van het gewenste effect zijn dit soms heel snelle, hoge frequenties en in een ander geval juist heel lage. Bij klachten als pijn, incontinentie en depressie kan hiermee het effect versterkt worden.

Waarom acupunctuur bij FysioPoint Druten?
Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuurbehandeling van FysioPoint Druten uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust. Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

De Acupunctuur van FysioPoint Druten is voor veel klachten een geschikte therapie
In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) voor het eerst een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.

Indicatielijst WHO
Allergieën: voor onder andere: voedsel, huisstofmijt, huisdieren en pollen.

• Borst:
Spanning op de borst, vol gevoel van de borst, pijn op de borst en hartkloppingen.

Gewrichten:
Stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spier, of pees(pijn)klachten, krachtsvermindering, trillingen, krampen, nek en rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie (spierreuma), verstuikingen, (sport)blessures en herstel na orthopedische operaties.

Gynaecologie:
Menstruatieklachten, premenstruele klachten (PMS), overgangsklachten, gespannen en pijnlijke borsten, bepaalde vormen van verminderde vruchtbaarheid, witte vloed (leukorrhea) en begeleiding van IUI/IVF/ICSI-traject.

Hoofd:
Hoofdpijn, migraine, lokale haaruitval, aangezichtspijn, duizeligheid (bijvoorbeeld Ménière) en zwaar gevoel in het hoofd.

Huid:
Transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, koortsblaasjes, gordelroos, psoriasis, steenpuisten en zweren.

Interne klachten:
Bloedarmoede, kouwelijkheid, doorbloedingproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, schildklieraandoeningen, diabetes en overgewicht.

Keel, neus, oor:
(Chronische) neusverkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, bijholteontsteking, allergische verkoudheid, hooikoorts, oorpijn of oorontsteking, oorsuizen of oorruisen, bepaalde gevallen van doofheid, hoest, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel tandvleesproblemen, kiespijn, aften, slechte adem, bittere smaak in de mond, droge mond, verhoogde speekselvloed en koortsuitslag.

Klachten bij kinderen:
Hoest, verkoudheid, astma, bronchitis, keelontsteking, darmklachten, buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, tanden krijgen, eczeem en oorpijn/ontsteking.

Ledematen:
Koude ledematen, zwaar gevoel en vochtophoping (oedeem).

Luchtwegen:
(Chronische) verkoudheid, slechte afweer, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie.

Mentale stoornissen:
Slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen of lachen, depressiviteit, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress en burn-out.

Oog:
Ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig of vlekken zien en slechtziendheid.

Spijsvertering:
Misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen of opboeren, maagpijn, galaandoeningen, diarree, constipatie, buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik, prikkelbare darm syndroom (IBS) en aambeien.

Urinewegen:
Urineweginfectie, incontinentie, blaas- of nierstenen, impotentie, verminderde vruchtbaarheid, vroegtijdige of nachtelijke zaadlozingen en prostaatklachten.

Verslavingen:
Rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving en drugsverslaving.

Zenuwstelsel:
Hernia, doof gevoel, zenuwontsteking/pijn (neuralgie), zoals:
• intercostaal neuralgie (zenuwpijn tussen de ribben).
• ischias, ischialgie.
• neuralgie na gordelroos.
• aangezichtspijn, trigeminusneuralgie.
Gevolgen van whiplash (pijn, duizeligheid, moeheid, concentratieverlies), epilepsie, gevolgen van CVA (hersenbloeding, herseninfarct).

Zwangerschapsklachten:
Misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding en borstontsteking.

 

 

FysioPoint Druten Acupunctuur

FysioPoint Druten Acupunctuur

FysioPoint Druten Acupunctuur

FysioPoint Druten Acupunctuur

FysioPoint Druten Acupunctuur

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Klik eenvoudig op één van de onderstaande buttons.
Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

BEL ONS NU DIRECT!    Contactformulier    Email

 • Leefstijlcentrum “de Remise”
 • Ingang
 • Ingang...Welkom
 • Wachtkamer
 • Koffie/thee tijdens het wachten
 • De behandelkamer (1)
 • De behandelkamer (2)
 • De behandelkamer (3)
 • De behandelkamer (4)
 • De behandelkamer (5)
 • De behandelkamer (6)
 • De behandelkamer (7)

FysioPoint Druten

FysioPint Druten

FysioPoint Druten

FysioPoint Druten Chronisch Zorgnet

FysioPoint Druten NVFL

FysioPoint Druten ONZG